Meerbewust verzorgt coaching, workshops, trainingen, HRM & organisatieadvies, strategische sessies, managementreflectie en ‘werkgeluk’ spreekuren op jouw bedrijfslocatie(s). Alles in het kader van zelfinzicht, zelfregulering, besef van werkelijke verantwoordelijkheid, potentieel, wendbaarheid en creativiteit.

Het gaat om bewustwording van ieders invloed in het werk, op collega’s en op het gehele bedrijf.
Zo beïnvloed je op positieve wijze je bedrijfscultuur en versterk je jouw positionering.

Managementreflectie voor jou

Gewoon een goed gesprek.
Een zinvol gesprek om even te kunnen reflecteren. Dat kan zeker bij Meerbewust!
Laten we samen weer wat helderheid voor je scheppen. Het draait om de vragen: Wat is je bedrijfscontext? Wat verlang jij? Waar loop je tegen aan? En hoe wil je jouw invloed verder inzetten?

Dit gesprek is niet de start van een coachingstraject. Waarom zou je een (lang) coachingstraject aangaan terwijl je het prima allemaal zelf kunt. Alles wat je zou moeten weten heb je al in je bezit. Het gaat erom dat je daar meer bewust van wordt. Daarom staat jouw gesprek gewoon op zichzelf.

Hoe lang gaat zo’n gesprek dan duren? Precies zo lang als jij nodig hebt om jouw helderheid te verkrijgen (doch uiterlijk 2 uur).

Waarom een externe hiervoor inhuren? Het zorgt voor meer gevoel van veiligheid – geen bias, geen consequenties en alles in vertrouwelijkheid. Je kunt werkelijk vrij spreken. Mijn ervaring? Ik ben afgestudeerd in de Psychologie, heb jarenlang ervaring in HR & Organisatieadvies en werk al geruime tijd als Coach.

Hebben bovenstaande woorden je interesse gewekt? Neem contact met mij op,
dan praten we verder over wat jij voor jezelf wenst. Ik ontmoet je graag!

Samen innoveren – the next level

Je organisatie is toe aan een andere kijk of volgende stap. Het gaat over organisatiecultuur en je positionering van binnenuit. Jouw mensen zijn jouw katalysator voor succes. Hier liggen kansen voor je.

Wellicht maak je een groei door, waardoor een professionaliseringsslag wenselijk is. Dit is een mooi moment (lees ‘window of opportunity’) om je cultuur en organisatie onder te loep te nemen en het ontwerp ervan meer naar je toe te trekken.

Wellicht is je organisatie vol op dreef. Je basis op HR gebied heb je op orde; daar heb je goede mensen voor. Toch knaagt er nog iets aan je. Hoe kan je het werk goed organiseren en tegelijkertijd het leuker hebben met elkaar. De reguliere organisatiemodellen vind je wat gedateerd. Je hebt geen zin om nog meer beleid en regels op te tuigen om deze vervolgens te moeten blijven handhaven en afdwingen. Je wilt voor jouw organisatie het anders doen. Het mag creatiever, het mag menselijker, het mag logischer en gemakkelijker. Kortom jij streeft naar eclectisch en innoverend! Jij bent graag koploper.

Ieder bedrijf omschrijft zich bij voorkeur als goed werkgever, onderscheidend en innovatief. De vraag is: ben je dat ook echt? In hoeverre is dit terug te vinden in je DNA? (Of heb je toch mogelijk gekopieerd wat anderen al hadden uitgevonden of onbewust je organisatie zich laten ontvouwen.) Tuurlijk, je bent geen filantropische instelling. Ja, je hebt je financiële doelstellingen. Toch mag er nog meer bestaansrecht zijn. Er mag geld verdient worden en dat mag op een leukere manier georganiseerd worden – vrijzinniger en creatiever. 

Tijd om meer uit je organisatie te gaan halen! Laten we een project ‘werkgeluk’ starten op je bedrijfslocatie(s).

Wat zal dit project voor je opleveren? Zicht op je huidige cultuur en ‘inbedding’ van je organisatieprocessen (interne profilering en handvatten die jij je mensen geeft). Zicht op wat je daadwerkelijk wenst voor je organisatie en hoe je daar gaat komen – een impactgerichte organisatiecultuur. Jij gaat je bedrijfscultuur (en inrichting) positief beïnvloeden, zodat jouw mensen weten hoe zij daadwerkelijk op goede wijze bijdragen aan de doelstellingen en missie. Dat vergt een aanpak die dichtbij onze natuurlijke menselijke neigingen en logica ligt. Zo ontstaat werkelijke verandering.

Hoe lang gaat zo’n project dan duren? Precies zo lang als jij nodig hebt om jouw organisatie in te richten naar jouw wensen. Voor aanvang bepalen we samen daarvoor de benodigde effort en deadline.

Waarom een externe hiervoor inhuren? Het zorgt voor over de organisatie heen kunnen kijken, vanuit een frisse blik. Het zorgt voor toewijding; je geeft het project een duidelijk gezicht met maar één pet op. Bovendien profiteer je van de ‘best practices’, die al opgedaan zijn bij andere organisaties.

Hebben bovenstaande woorden je interesse gewekt? Neem contact met mij op,
dan praten we verder over wat jij voor je bedrijf wenst. Ik ontmoet je graag!

Trainingstijd!

Mooi! Je hebt besloten dat je extra aandacht voor je mensen wilt.
Jij gaat, door het inregelen van deze training,  het werkgeluk en de wendbaarheid van je mensen vergroten. Meerbewust is er voor jou!

Wat zijn je opties? De aandacht van de training kan zich richten op verschillende onderwerpen: vergroten van verantwoordelijkheid, zelfregulering, teamwork, veerkracht, wendbaarheid, effectiviteit van communicatie, leervermogen, betrokkenheid, persoonlijke kracht en ga zo maar door….(En dan kan het ook nog eens een combinatie ervan zijn.)

Vanuit Meerbewust is het overkoepelende thema altijd versterken van je bedrijfscultuur. Het middel dat daarvoor ingezet wordt is bewustwording. Bewustwording van je eigen invloed in het werk, bij collega’s en op het gehele bedrijf (en haar positionering).

Waarom een externe hiervoor inhuren? Het zorgt voor meer gevoel van veiligheid – geen bias, geen consequenties en alles in vertrouwelijkheid. Je mensen zullen werkelijk vrij spreken. Wat het effect van de training ten goede komt. Er is namelijk geen afhankelijkheidsrelatie van inkomen & productiviteit. Er is alleen bewustwording, zonder oordeel.

Mijn ervaring? Ik ben afgestudeerd in de Psychologie, heb jarenlang ervaring in HR & Organisatieadvies en werk al geruime tijd als Coach & Trainer.

Benieuwd naar wat je investering gaat zijn? Stuur me een bericht. Dan neem ik contact met je op om verder te praten over de extra persoonlijke aandacht, die jij wenst voor je bedrijf.
Ik ontmoet je graag!

Gevoel of toch meer een emotie?

Spreekuur

Iedereen zit wel eens even niet zo lekker. Er is de laatste tijd veel op bedrijven (en haar mensen) af gekomen. In een tijd dat het veel om afstand nemen en op afstand inregelen heeft gedraaid, is persoonlijke aandacht meer en meer waardevol geworden.
En hoe zorg je hier voor binnen je bedrijf?

De invulling van persoonlijke aandacht, die ik je voor wil houden, is in de vorm van een (inloop)spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen je mensen zich uitspreken over een probleem, stress of iets dat hen gewoon even van het hart moet. Het kan gaan om een collega, iets in het werk of wat in het privéleven zich afspeelt. Kortom het gaat om extra aandacht voor het welzijn van je mensen (en daarmee het werkgeluk en de wendbaarheid vergroten).

Simpel gezegd heeft het spreekuur deze uitvoering: ik ben in de rol van vertrouwenspersoon en coach periodiek een aantal uur aanwezig op jouw bedrijfslocatie. Periodiek als in: eens per week, per 2 weken, per maand, per 2 maanden… Naar gelang de behoefte van jouw bedrijf – jouw mensen. (Het is vrijblijvend. Dus geen abonnement waar je aan vast zit. Dat gezegd hebbende zou je het dus ook ad hoc kunnen inregelen. Wat jij wilt.)

Ik wil tijdens het spreekuur twee soorten gesprekken voor je verzorgen:

  • Iemand ervaart een probleem/stress en wil dit niet per se oplossen. Er moet gewoon even iets van het hart. Je mogen uitspreken, gezien en gehoord voelen is voor nu even voldoende. Het gaat om het gevoel dat jouw welzijn belangrijk is.
    Gesprekdoel: vergroten van zelfvertrouwen, verwerkingsvermogen en veerkracht.
  • Iemand ervaart een probleem/stress en wil dit wel Het gaat om bewustwording van eigen invloed (empowerment) en beseffen wat de werkelijke context van het probleem of de stressor is (zodat het opgelost kan worden).Gespreksdoel: vergroten van verantwoordelijkheidsbesef, zelfregulering en creativiteit.

Waarom een externe hiervoor inhuren? Het zorgt voor meer gevoel van veiligheid – geen bias, geen consequenties en alles in vertrouwelijkheid. Je mensen zullen werkelijk vrij spreken. Er is namelijk geen afhankelijkheidsrelatie van inkomen & productiviteit.

Mijn ervaring? Ik ben afgestudeerd in de Psychologie, heb jarenlang ervaring in HR & Organisatieadvies en werk al geruime tijd als Coach.

Benieuwd naar wat je investering gaat zijn? Per uur bedraagt de prijs €200,-. Per dagdeel €750,-. Stel je zou om de twee weken een spreekuur inregelen van 2 uur, dan is je investering €800,- per maand. Stel je zou een maandelijks spreekuur willen inregelen gedurende een ochtend (een dagdeel), dan is je investering €750, – per maand. De return van je investering is dankbaarheid van je mensen dat je voor ze zorgt.

Hebben bovenstaande woorden je interesse gewekt? Neem contact met mij op, dan praten we verder over de extra persoonlijke aandacht, die jij wenst voor je bedrijf. Ik ontmoet je graag!

Meer mogelijk voor jouw bedrijf

Er zijn meerdere benaderingen en dus meerdere mogelijkheden voor jou. Staat jouw mogelijkheid er (nog) niet bij.
Neem contact met mij op over jouw wensen.  Ik ontmoet je graag!

Neem nu contact op

Lees meer over mijn benaderingen en tarieven.

Benaderingen van Meerbewust

Lees meer over mijn basisinzichten.

Basisinzichten van Meerbewust