Meerbewust worden in zakelijke setting – Coaching Bewust leiderschap, Organisatieadvies, Training.

Bewust leiderschap – jouw persoonlijk leiderschapsontwikkeling.

Een goed leider is zelfbewust. Dat betekent dat je weet wat je eigen triggers zijn en wat de impact van je eigen gedrag is. Je stemt jezelf effectief af op wat een situatie en je mensen nodig hebben. Jij verstevigt vertrouwen en nodigt uit tot innovatie en creativiteit.

Hoe? Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Meerbewust is er voor jou! Laten we samen helderheid voor je scheppen. Dan leer je over hoe je niet langer in je valkuilen stapt, hoe je eerlijk en duidelijk bent, hoe je coachend leiding geeft.

Je kunt werkelijk vrij spreken. Geen bias, geen consequenties en alles in vertrouwelijkheid. Hoe lang duurt het coachingsgesprek? ± 1,5 uur

Mijn ervaring? Ik ben afgestudeerd in de Psychologie (specialisatie A&O – bedrijfspychologie), heb jarenlang ervaring in HR & Organisatieadvies en werk al geruime tijd als bedrijfscoach.

Hebben bovenstaande woorden je interesse gewekt? Neem contact met mij op,
dan praten we verder over wat jij voor jezelf wenst. Ik ontmoet je graag!

Organisatieadvies – Bedrijfsvoering & Cultuur

Samen cultiveren – the next level. Je bedrijf is toe aan een andere kijk of volgende stap. Het gaat over organisatiecultuur en je positionering van binnenuit. Jouw mensen zijn jouw katalysator voor succes. Hier liggen kansen voor je.

Wellicht bemerk je dat je bedrijfscultuur op een onbewuste wijze is gegroeid tot wat het nu is, maar dat dit niet de cultuur is die je wenst. Dus je wilt gaan ontdekken hoe je de cultuur positief kunt beïnvloeden. Jij wilt namelijk een vruchtbare bodem, waar op je bedrijf kan floreren en innoveren.

Wellicht maakt je bedrijf een groei door, waardoor je een professionaliseringsslag wilt maken. Mooi moment -‘window of opportunity’- om je cultuur en organisatie onder te loep te nemen en het ontwerp ervan meer naar je toe te trekken!

Wellicht is je bedrijf vol op dreef. Je basis op HR gebied heb je op orde; daar heb je goede mensen voor. Toch knaagt er nog iets aan je. Hoe kan je het werk goed organiseren en tegelijkertijd het leuker hebben met elkaar. De reguliere organisatiemodellen vind je wat gedateerd. Je hebt geen zin om nog meer beleid en regels op te tuigen om deze vervolgens te moeten blijven handhaven en afdwingen. Je wilt voor jouw organisatie het anders doen. Het mag creatiever, het mag menselijker, het mag logischer en gemakkelijker.

Kortom wat je aanleiding ook is: het is tijd om meer van binnen uit je organisatie te gaan halen!

Wat zal het je opleveren? Zicht op je huidige cultuur en ‘inbedding’ van je organisatieprocessen (interne profilering en handvatten die jij je mensen geeft). Zicht op wat je daadwerkelijk wenst voor je bedrijf en hoe je daar gaat komen – een impactgerichte organisatiecultuur. Het resultaat is dat jij meer bewust (en gericht) je huidige bedrijfscultuur positief zult gaan beïnvloeden. Met als mooi neveneffect dat jouw mensen steeds meer bewust worden van hoe zij daadwerkelijk op goede wijze bijdragen aan de doelstellingen en missie van het bedrijf.

Cultiveren vergt een meer bewuste aanpak, die dichtbij onze natuurlijke menselijke neigingen en (antropo)logica ligt. Zo ontstaat er een werkelijk duurzame verandering.

Hebben bovenstaande woorden je interesse gewekt? Neem contact met mij op,
dan praten we verder over wat jij voor je bedrijf wenst. Ik ontmoet je graag!

Trainingstijd!

Mooi! Je hebt besloten dat je extra aandacht voor je mensen wilt.
Jij gaat, door het inregelen van deze training,  het werkgeluk en de wendbaarheid van je mensen vergroten. Meerbewust is er voor jou!

De training richt zich op: 1) vergroten van verantwoordelijkheid & betrokkenheid 2)versterken teamdynamiek & communicatie.

Vanuit Meerbewust is het overkoepelende thema altijd versterken van je bedrijfscultuur. Het middel dat daarvoor ingezet wordt is bewustwording. Bewustwording van je eigen triggers, impact van gedrag en je keuzes. Ieder mens beïnvloedt het werk, collega’s en het gehele bedrijf (en haar positionering) op zijn eigen manier. Het is een keuze of je dat op een positieve manier doet. Daarvoor is eerst meer bewustwording nodig.

Waarom een externe hiervoor inhuren? Het zorgt voor meer gevoel van veiligheid – geen bias, geen consequenties en alles in vertrouwelijkheid. Je mensen zullen werkelijk vrij spreken. Wat het effect van de training ten goede komt. Er is namelijk geen afhankelijkheidsrelatie van inkomen & productiviteit. Er is alleen bewustwording, zonder oordeel.

Benieuwd naar wat je investering gaat zijn? Stuur me een bericht. Dan neem ik contact met je op om verder te praten over de extra persoonlijke aandacht, die jij wenst voor je bedrijf.
Ik ontmoet je graag!

Meer mogelijk voor jouw bedrijf

Er zijn meerdere benaderingen en dus meerdere mogelijkheden voor jou. Staat jouw mogelijkheid er (nog) niet bij.
Neem contact met mij op over jouw wensen.  Ik ontmoet je graag!

Neem nu contact op

Lees meer over mijn benaderingen en tarieven.

Benaderingen van Meerbewust

Lees meer over mijn basisinzichten.

Basisinzichten van Meerbewust